PL EN FR RU DE IT
N Czekolada

Nasze
czekolady

Coś dla ciała, coś dla ducha

Wspaniały smak czekoladowych kostek nie tylko wywołuje uśmiech i budzi pozytywne skojarzenia. Oprócz tego ich składniki opływają w walory zdrowotne. Działają antyoksydacyjnie, redukują poziom stresu i złego cholesterolu, a także dostarczają organizmowi magnezu i cennych witamin z grupy B, D, E. To właśnie dzięki kilku czekoladowym kawałkom serotonina zwana hormonem szczęścia wprost buzuje po naszym organizmie.

Od ziarna do produktu

To pasja sprawia, że z najlepszych surowców tworzymy najlepsze czekoladowe produkty. Samodzielnie pokonaliśmy drogę od kakaowego ziarna do sygnowanej tabliczki, aby nasze wyroby odznaczały się najwyższą jakością i spełniały nawet te bardzo surowe standardy. Nigdy jednak nie zapomnieliśmy o tym, że czekolada to przysmak na który każdy może sobie pozwolić.

Wyobraźnia nas nie ogranicza

W naszej pracowni przygotowujemy czekolady gorzkie, mleczne i białe w niezwykłych połączeniach smakowych i o różnych kształtach, zrodzonych w wyobraźni naszego mistrza. Sztandarowym produktem jest jednak sygnowana znakiem Barry Callebout 100 gramowa tabliczka czekolady. W asortymencie posiadamy również niestandardową białą czekoladę Velvet, czekolady smakowe, a używana przez nas szwajcarska czekolada zdobyła złoty medal na targach we Włoszech. Głównym surowcem stale pozostaje szlachetna czekolada belgijska.

Wyśmienita i zdrowa Acticoa

ACTICOA dostępna w pracowni czekolady zawiera dwa razy więcej naturalnych antyutleniaczy w porównaniu ze standardową czekoladową tabliczką. Już 8 gram dziennie pozwala chronić organizm przed negatywnym wpływem nowoczesnego stylu życia. Dzięki specjalnemu procesowi przetwarzania ziaren kakaowca Acticoa zachowuje intensywny i dobrze zbalansowany smak, który później łączymy z czosnkiem niedźwiedzim lub zieloną herbatą i kwiatami polskimi. Wzbogacając ją o dodatkowe walory zdrowotne.